Creatief ondernemer Ron Simpson: ‘Natuurlijk gaat het weleens fout, en wat dan? Ik heb nog zoveel ideeën’

Creatief ondernemer Ron Simpson: ‘Natuurlijk gaat het weleens fout, en wat dan? Ik heb nog zoveel ideeën’

Business Insider Nederland – 28 januari 2021

The Eclectic Gamechanger: Ron Simpson

In deze serie vertellen we de verhalen van ‘eclectic gamechangers’: ondernemers die het verschil maken op wat voor manier dan ook. Welke tegenstellingen komen zij tegen in hun leven? En zijn ze misschien daarom zo succesvol?

Wat doet Ron Simpson (36) niet? Hij begeleidde artiesten, organiseerde feesten, begon marketingbureau 24K, schreef een boek over de liefde en treedt op als public speaker. Daarnaast is deze Amsterdammer ook mede-oprichter van The Avocado Show. Wat begon als een restaurant in de Pijp werd al snel een internet sensatie en is inmiddels een succesvolle internationale franchise met 19 vestigingen in onder andere Madrid, Londen en Parijs op komst. Was dat het dan? Welnee, er is alweer een nieuw bedrijf.

COMMERCIEEL EN CREATIEF

“Ik ben een serieondernemer die creatieve ideeën omzet in succesvolle concepten. Denk aan nightlife, media, veel marketing, horeca, hospitality, educatie, mode… Als ik geen rem had, dan zou ik alleen maar creatieve dingen doen, maken, bouwen en delen. Ik vind het niet per se lastig om die balans tussen commercie en creativiteit te vinden, maar het is wel altijd een uitdaging. Het onderscheid tussen een goed of slecht concept zit erin of het je lukt om dat conflict op te lossen en op beide vlakken te winnen. Of dat je ertegenaan loopt en denkt: laat maar zitten. Ik vind creatie belangrijk genoeg om het commerciële vraagstuk op te lossen. Ik wil niet alleen maar terugkijken en denken: oh, wat hebben we een geld verdiend, maar ook wat hebben we iets vets neergezet. Wat was het leuk met het team. Wat gaan we in de toekomst doen?”

Lees verder

Wil je eens sparren met iemand buiten je onderneming over nieuwe ideeën, nieuwe producten of manieren om deze tijd door te komen? Bel of mail ons! – info@wij-communiceren.nl